áfonya

2014.05.17 16:14

Hozzávalók:                                                          Medvehagymás tojásos galuska



  • 50 dkg liszt
  • 4 tojás
  • kb. 3-4 dl víz
  • 1 csokor medvehagyma
  • pici  Vénusz olaj
  • A rántottához:
  • 6 db tojás
  • 0,5-1 dl tej

Elkészítés:

A galuskához a 4 db tojást felütöm és tálba teszem, sózom, kb. 3 dl vizet hozzáadva, mindezt jól elkeverem. A liszt felét hozzáadom, összedolgozom. Ekkor egy keményebb állagú masszát kapok, amihez vizet adok és ismét lisztet, hozzáadom a felaprított medvehagymát. Amikor a tészta elérte a lágy, de mégis megfelelő állagot, akkor az egész masszát átforgatom, de nem kell kidolgozni.
Forrásban lévő sós vízbe szaggatom a tésztát, majd ha megfőtt, egy tálba szedem, melybe 1-2 evőkanál olajat tettem.
A maradék tojásokat felverem egy kevés tejjel, sózom, majd kevés olajon lágy rántottát készítek, és a galuskával összekeverem. Készíthetjük úgy is, hogy a nyers tojásokat öntjük a galuskára, láng fölött gyorsan kevergetve állítjuk össze.
A húsimádóknak tálaljuk sertés-, marha- vagy csirkepörkölttel.