Bab fasírt

2014.05.17 10:46
  • 2 csésze só nélkül puhára főtt tarka, vörös, gyöngy vagy egyéb bab
  • 2 csésze főtt barnarizs, vagy főtt árpa vagy ezek keveréke
  • 1 kávéskanál tengeri só
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma, szárított és porított kakukkfű, oregánó
  • 1 kávéskanál olaj a tepsi kikenéséhez

1 csésze főtt babhoz egy csésze főtt barna rizst, főtt árpát, vagy ezek keverékét és életkor, állapot szerint tengeri sót. Ízesíthetjük fokhagymával, kakukkfűvel, oregánóval. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Megsüthetjük tepsiben, amit kikenünk hidegen sajtolt olajjal majd 2 cm vastagon beleöntjük a keveréket.

Pirosra sütjük, hagyjuk kihűlni, utána vágjuk kockára. Megsüthetjük 5 mély olajban az evőkanállal adagolt és kerek laposra formázott fasírtokat. Szűrőre vagy szalvétára szedjük ki, hogy az olaj lecsepegjen. Zöldség körettel, savanyúval tálaljuk.