Brokkoli krémleves jégcsapretekkel

2014.05.17 10:38

4 adag, főzési idő 20 perc, össz. ár: 700 Ft
 
Hozzávalók:

  • 1 db közepes méretű jégcsapretek kockára vágva,
  • 1db közepes brokkoli rózsáira szedve, a szárak különválasztva és kockára vágva,
  • 1 kávéskanál hidegen sajtolt szezám olaj,
  • 3 csésze (7,5 dl) víz,
  • 1 kávéskanál tengeri só,
  • tálaláskor díszítésnek petrezselyemzöld apróra vágva és vékony sárgarépa csíkok

A jégcsapretket kis kockákra vágjuk a brokkoli szárával együtt, majd a leheletnyi hevített olajon a tengeri sóval együtt, kevergetve 10 percig dinszteljük, szükség szerint öntünk hozzá kevés vizet. Felengedjük a többi vízzel és felforraljuk, 3 percig főzzük, majd beletesszük a brokkoli rózsáit és néhány perc alatt puhára főzzük. Félrehúzzuk és merülő mixerrel krémesre keverjük. Tálaláskor díszítjük a petrezselyemzölddel és a vékony sárgarépa csíkokkal.