Céklás bulgur

2014.05.17 10:52
  • 1 cékla
  • 8 dkg bulgur
  • 4 dkg mazsola megmosva, apró szár maradványokat eltávolítva (előző este beáztatva, az áztatólevét felhasználva)
  • csipet tengeri só
  • víz szükség szerint

Valamennyi hozzávalót egy közepes edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzzük közepes tűzön fedő alatt, néha megkeverve, amíg valamennyi hozzávaló megfő.

5 perc után ellenőrizzük, hogy mennyi víz van alatta, megkeverjük, megkóstoljuk a puhaságát a céklának, bulgurnak és mazsolának. Ha a lábas alján kevés a víz, de még nem puha, akkor öntünk alá és addig főzzük, amíg a víz nagy része elfő és minden megpuhul. Önálló ételként tálaljuk egy tartalmas leves után.