Kakaós/karobos/gabonakávés és édes tofukrémes boci szelet

2014.05.17 10:31

A kakaós / karobos / gabonakávés tésztához:

  • 40 dkg 70 %-os búzaliszt, amelyből 70 % a teljes kiőrlésű, 30 % a fehér tönköly vagy durum simaliszt,
  • 1 evőkanál holland kakaó vagy karob por vagy 3 teáskanál gabonakávé por,
  • 2 teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 csipet vanília őrlemény,
  • 1 csipet tengeri só
  • 2 dl tisztított víz,
  • 0,75 dl hidegen sajtolt napraforgó olaj,
  • 2-3 dl rizsszirup

Összekeverjük a tészta száraz, másik edényben a folyékony hozzávalóit, majd egymással addig, hogy csomómentessé váljon. Előmelegítjük a sütőt 175-180 fokra. A kiolajozott és lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát.

Az édes tofukrémhez:

  • 30 dkg natúr tofu,
  • 1 evőkanál hidegen sajtolt napraforgóolaj,
  • 1,5 dl rizsszirup,
  • 1/2 kávéskanál vanília őrlemény,
  • 2 evőkanál búzaliszt,
  • 1 csipet tengeri só

Mély tálban merülő mixerrel vagy turmixgépben összekeverjük a hozzávalókat. A tepsibe tett alap tésztára evőkanállal adagoljuk az édes tofukrémet arányosan elosztva foltokban. Előmelegített 175 fokos sütőben 15 percig sütjük, utána lecsökkentjük a lángot, hogy a teteje ne égjen meg. Összesen 35 perc sütés után középen a kakaós tésztába szúrt pálcikával ellenőrizzük, ha nem ragad rá a tészta, akkor kivesszük.