Karácsonyi grillázs (Makro Jack)
2014.05.17 10:43
½ csésze rizsszirup, ½ csésze mandula hámozva és darabolva, dió darabolva, hántolt napraforgó darabolva vegyesen vagy egy féléből, 1 kávéskanál hidegen sajtolt olaj
A mandulát forrásban lévő vízbe tesszük 1 percre és leszűrjük, így könnyen lehúzható a héja. Feldaraboljuk a magokat. A rizsszirupot lábasba öntjük az olajjal, felforraljuk, és lassan addig főzzük, amíg karamellizálódik, 1-2 percre beletesszük a darabolt dióféléket és elzárjuk a tüzet. Kiolajozott formákba vagy vékony rétegben a sütőlapra öntjük, ahol hagyjuk kihűlni és megdermedni, ekkor eltördelhető. Légmentesen lezárva, száraz hűvös helyen tárolva marad ropogós. Szép papírba csomagolva a karácsonyfára tehetjük, kis mennyiségben alkalmi dísze lehet ünnepi desszerteknek.