Köleses karfiol püré
2014.05.17 10:45
- 1 teáskanál szezám olaj
- 1 vöröshagyma kockára vágva
- ½ csésze fehérrépa
- 2 csésze karfiol rózsa
- 3 csésze víz
- 1 csésze köles
- 1 csipet tengeri só, tálaláskor petrezselyemzöld apróra vágva
A hevített olajon 1 csipet sóval üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fehérrépa kockákat és a karfiol rózsákat és 2-3 percig kevergetve sütjük.
Felöntjük vízzel, felforraljuk és kevergetve hozzáadjuk a kölest. Időnként megkeverve, közepes-alacsony lángon 35 percig főzzük, majd merülő mixerrel pürésítjük. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Hasonlít a krumplipüréhez állagában, nagyon szép frissen apróra vágott snidlinggel vagy újhagymával megszórva is.
Felöntjük vízzel, felforraljuk és kevergetve hozzáadjuk a kölest. Időnként megkeverve, közepes-alacsony lángon 35 percig főzzük, majd merülő mixerrel pürésítjük. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Hasonlít a krumplipüréhez állagában, nagyon szép frissen apróra vágott snidlinggel vagy újhagymával megszórva is.