Köleses karfiol püré

2014.05.17 10:45
  • 1 teáskanál szezám olaj
  • 1 vöröshagyma kockára vágva
  • ½ csésze fehérrépa
  • 2 csésze karfiol rózsa
  • 3 csésze víz
  • 1 csésze köles
  • 1 csipet tengeri só, tálaláskor petrezselyemzöld apróra vágva
A hevített olajon 1 csipet sóval üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a fehérrépa kockákat és a karfiol rózsákat és 2-3 percig kevergetve sütjük.

Felöntjük vízzel, felforraljuk és kevergetve hozzáadjuk a kölest. Időnként megkeverve, közepes-alacsony lángon 35 percig főzzük, majd merülő mixerrel pürésítjük. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Hasonlít a krumplipüréhez állagában, nagyon szép frissen apróra vágott snidlinggel vagy újhagymával megszórva is.