Vaníliás sütemény, alma pudinggal és granulával
2014.05.17 10:52
Vaníliás sütemény:
- 1 1/2 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
- 1 1/2 csésze fehér liszt
- 1 1/2 teáskanál sütőpor
- 1/2 csésze olaj (mandula, szezám, dió, napraforgó)
- 1 csésze rizs szirup vagy gyümölcs szirup, vagy árpa maláta
- 1 1/2 csésze rizstej, vagy mandulatej, vagy alma lé (lehet víz is)
- 1 evőkanál vanília
A folyékony és száraz hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd egybe tesszük. Sütőpapírt teszünk a tepsibe és 2 cm vastagságban kiöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. Az elkészült vaníliás süteményt felkockázom és tálaláskor 4 kanálnyi alma pudingot teszek rá öntetnek.
Alma puding:
- 1 liter alma lé
- 4 db alma meghámozva és kicsi kockákra vágva
- 6 kanál kukoricakeményítő
- 6 kanál hideg víz, vagy kicsit több, amiben a kukorica keményítőt feloldjuk.
Az almalevet forraljuk és beletesszük a kockákra vágott almákat. Amikor az almák puhák, a hideg vízben csomómentesre kevert kukorica keményítőt folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az alma lében párolt almákhoz. Egy forralás után elzárjuk a gázt. Lehet merülő mixerrel pépesre keverni az alma pudingunkat, de lehet az almakockákat egyben is hagyni.