Aszalt gyümölcsös és fahéjas rizspuding

2014.05.17 10:48
  • 1 csésze barnarizs mosva és 8-12 órát áztatva, majd 3 csésze vízzel és 1 csipet tengeri sóval 50 perc alatt puhára főzve
  • 1 csésze aszalt gyümölcs: mazsola, aszalt szilva, sárgabarack, vörös áfonya darabolva
  • ¼ csésze rizsszirup
  • 1 kávéskanál fahéj
  • ½ kávéskanál vanília kivonat

Az áztatott barnarizst a friss vízzel, a sóval a forrás után lángelosztóval, 45 perc alatt puhára főzzük.

Az aszalványokat apróra vágjuk és 1 csésze vízben áztatjuk 20 percig, majd a főtt barnarizzsel összekeverve forraljuk 5-10 percig. 

Üvegtálkákba öntve, fahéjjal megszórva kínáljuk.