Mandulás narancspuding

2014.05.17 10:40

4 főre, elkészítési idő 20 perc, össz. ár 720 Ft
 
Hozzávalók:

  • 4 mosott narancs frissen facsart leve (6 dl),
  • 1 kávéskanál reszelt narancshéj,
  • 1 csipet tengeri só,
  • 3 evőkanál köles liszt vagy kukoricakeményítő ½ csésze hideg narancslében csomómentesre keverve,
  • 1-2 evőkanál rizsszirup ízlés szerint,
  • tálaláskor szeletelt mandula és citromfű levél


A narancslé kisebb részében csomómentesre keverjük a keményítőt vagy köles lisztet, a másik részét a rizssziruppal és a narancshéjjal felforraljuk. A forrásban lévő léhez folyamatos keverés mellett fokozatosan adjuk hozzá a keveréket, majd közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg kb. 7-10 perc alatt besűrűsödik. Langyosra hűlve öntjük csészékben vagy a narancshéj felekbe, majd feldíszítjük mandula lapokkal és citromfűvel. Kihűlve tálaljuk.