Mandulás narancspuding
2014.05.17 10:40
4 főre, elkészítési idő 20 perc, össz. ár 720 Ft
Hozzávalók:
- 4 mosott narancs frissen facsart leve (6 dl),
- 1 kávéskanál reszelt narancshéj,
- 1 csipet tengeri só,
- 3 evőkanál köles liszt vagy kukoricakeményítő ½ csésze hideg narancslében csomómentesre keverve,
- 1-2 evőkanál rizsszirup ízlés szerint,
- tálaláskor szeletelt mandula és citromfű levél
A narancslé kisebb részében csomómentesre keverjük a keményítőt vagy köles lisztet, a másik részét a rizssziruppal és a narancshéjjal felforraljuk. A forrásban lévő léhez folyamatos keverés mellett fokozatosan adjuk hozzá a keveréket, majd közepes lángon, kevergetve addig főzzük, amíg kb. 7-10 perc alatt besűrűsödik. Langyosra hűlve öntjük csészékben vagy a narancshéj felekbe, majd feldíszítjük mandula lapokkal és citromfűvel. Kihűlve tálaljuk.