Párolt almás vöröskáposzta

2014.05.17 10:47
  • 2 csésze vöröskáposzta vékony csíkokra vágva
  • ½-1 kávéskanál tengeri só
  • 2 alma hámozva és reszelve
  • 1 vöröshagyma kockákra vágva
  • 1 teáskanál hidegen sajtolt olaj

A hosszában negyedelt kisebb vöröskáposztát vékony csíkokra vágjuk a torzsa nélkül, megózzuk és hagyjuk állni 15 percig. Az olajon kevergetve üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a sózott káposztát és kevergetve lassan sütjük az olajon 5-6 percig, majd kevés vízzel együtt időnként megkeverve, közepes lángon puhulásig pároljuk.

Lereszeljük az almát, majd a puhára párolódott káposztához keverjük és fedő nélkül, kevergetve pároljuk néhány percig.